Välkommen till Scandinavian Executive - ett starkt nätverk av skickliga interimchefer!

Stora möjligheter när du är med i vårt nätverk!

Hur jobbar en interimskonsult - och vi?

Vad säger våra uppdragsgivare om oss?

 • “Ni har hjälpt oss vid ett flertal tillfällen på flera olika delar av företaget de senaste åren och träffsäkerheten är imponerande! Ni hittar personer som snabbt kommer in i vår kultur och som bidrar från första dagen. Det är uppskattat när vi håller ett högt tempo och har stora förväntningar på leverans från all vår personal.”

  HR-chef på börsnoterat företag

 • “Sen vi började använda interimskonsulter från er har vi aldrig behövt göra en tveksam rekrytering! Den tryggheten har varit värd mycket för oss när vårt bolag växer kraftigt. En senior interimskonsult får saker gjorda och verksamheten flyter på, även i kraftig expansion eller under förändringar. Ni har väldigt ofta lyckats hitta rätt profil snabbt vilket underlättar mitt arbete!”

  CFO Börsbolag

 • “Du förstod vår situation, sammanfattade behovet tydligt och jag fick stort förtroende för dig i mötet. Tillsättningen gick snabbt och vi fick verkligen en person som förstod oss och vår situation! Vår affär kommer att ha bättre förutsättningar att lyckas nu.”

  HR-chef Byggföretag

 • “Tack för samarbete under möten med konsulten, tillsammans fick vi fram väsentlig information och kom till det viktigaste snabbt. Vi såg ett mervärde av konsulten efter bara några veckor.”

  VD Kemiföretag

 • “Vårt behov var absolut inte kopplat till branscherfarenhet, tack för att du lyfte perspektivet och hittade konsult som kunde göra rätt saker i projektet. Vi ville förbereda för en tillträdande chef och hans förutsättningar för en snabb start blev över förväntan tack vare er interimskonsult.”

  Försäljningsdirektör Tjänsteföretag

 • “Vi hade ett behov av att snabbt lösa en låst situation i en av våra enheter. Er konsult skapade arbetsro, struktur och ordning på 10 dagar och sedan dess har vi kunnat fokusera på det viktigaste, nämligen vår affär i den regionen.”

  VD - Tjänsteföretag inom Bygg

 • “”Hyrköp” var verkligen en effektiv väg för oss att snabbt sätta en hel avdelning på rätt spår. Vi är imponerade över den träffsäkerhet och snabbhet som ni presterade. Konsulten var helt rätt och vår rekrytering kändes riskfri och trygg för alla berörda parter. Nu är konsulten en av våra starkaste mellanchefer i bolaget.”

  VD Medieföretag

Vad säger interimskonsulterna om rollen?

 • Vi börjar med att fråga Camilla vad det var som gjorde att hon valde livet som interimskonsult: – För mig har det alltid funnits en nyfikenhet att lära nytt och en önskan om att lösa utmaningar och leda förändring. Med interimsupplägget såg jag en möjlighet att kombinera min erfarenhet av företagsledning i förändring med möjligheten att se nya branscher och företag, berättar hon. På kundens villkor Camilla jobbade tidigare som konsult och tyckte det var mycket givande men interim var något som föll henne ännu bättre i smaken: – Jag gillar att jag kan välja att leverera uppdrag mer på kundens villkor snarare än att pusha ett konsultkoncept som inte alltid prickar rätt för kundens behov, fyller hon i. – Mitt senaste uppdrag var i praktiken väldigt likt mina tidigare. En ny vd behövs snabbt på grund av att tidigare lämnat av olika anledningar, samtidigt vill man genomföra/påbörja någon form av förändring som inte skall avstanna medans rekryteringsprocess pågår. En ny rekrytering kan ju ibland ta upp till ett år, så därför väljer man att ta in mig som interimschef under den perioden, berättar Camilla. Fördelar och nackdelar Vi ber Camilla utveckla lite kring fördelar och nackdelar med interimsformatet: – Personligen trivs jag väldigt bra med formatet. Till fördelarna här att jag upplever en slags frihetskänsla. Fastän det i praktiken egentligen inte skiljer sig nämnvärt från att vara anställd som VD, till exempel, så är bara känslan härlig. Men den största fördelen är, som jag nämnde tidigare, glädjen och inspirationen att möta nya människor och utmaningar. – Baksidan kan vara att det kan bli längre uppehåll mellan uppdrag och det måste vara något som man planerar för framförallt ekonomiskt, fortsätter Camilla. Därför är det viktigt att välja rätt interimföretag om man väljer att ansluta sig till ett sådant. De skall jobba för dig med tanke på den avgift de tar när du är i uppdrag. Så våga ställa krav, håll själv kontakt även under uppdrag och känn efter om de finns där för dig.

  Camilla Sundström

  Interimschef - ledande befattningar

Hur jobbar en interimskonsult - och vi?